doneaza-3,5%-asociatia-eliberarte

Donează 3,5% pentru tango!

Donații Asociatia eLIBERarte.

Donațiile se pot face până pe data de 25 mai a anului curent pentru anul fiscal preedent.  V-ați convins că facem proiecte faine pentru voi, pentru tango și pentru dans? Vă rugăm frumos să ne sprijiniți direcționând 3,5% din impozitul pe veniturile voastre către asociația noastră - eliberARTE!

Denumire: ASOCIATIA ELIBERARTE

Cod de identificare fiscala: 32417210

Cont IBAN: RO70INGB0000999904026800

 

Ce trebuie sa faceti?

icon-descarca.png

Descarcă FORMULARUL 230

Completează formularul de mână, cu majuscule. Nu este necesară specificarea sumei (instituția fiscală o va calcula și o va vira conform legii) și nici atașarea Fișei Fiscale. Datele Asociatiei Eliberarte sunt precompletate.

Următorii pași:

  • Pasul 2. Printează formularul, completează câmpul de CNP dacă nu ai făcut-o la pasul anterior și semnează-l.
  • Pasul 3. Apoi, ai următoarele optiuni:
    1. Fie îl trimiți prin poștă cu scrisoare recomandată către unitatea ANAF de care aparții. Caută oficiul de care aparții în această listă;
    2. Fie îl aduci la sală (studio) și ne ocupăm noi de depunerea lui. Adresa noastră este: Asociația eLIBERarte, Bd. Pache Protopopescu nr. 43B .

Trimite formularul completat până la data de 25 Mai sau adu-l la sală până pe 23 mai!

 

 

 

 

 

LINE-MEDIUM.png

Cum pot completa și trimite online? 

- Descarcă formularul de mai sus
- Completează câmpurile editable
- Semnează folosind semnătura olografă
- Ni-l trimiți pe adresa gilbert.iscu@gmail.com

    Cum semnez?

1. Trebuie să ai aplicația Adobe Reader descărcată
2. Dai editare – marcat cu semnul grafic al unui pix – și alegi Fill & Sign.
3. Odată ce-ai făcut asta, caută pictograma unui stilou. Apeși pe ea și începi să semnezi în câmpul din stânga jos, la „Semnătură Contribuabil”
4. Dai Done și gata. Semnătura va fi salvată.

Vestea bună e că poți fie să desenezi semnătura cu mouse-ul, fie să încarci imaginea cu ea. Ca să încarci imaginea e simplu: semnezi o foaie albă, faci poză, decupezi cât să fie doar semnătura și o încarci în câmpul menționat mai sus.

 

icon-trimite.png

TRIMITE

formularul completat (doar prima pagină) printat și scanat sau direct în format electronic, până la data de 23 mai​ 2022, direct către noi, la adresa asociatia.eliberarte@gmail.com, urmând ca noi să le trimitem spre ANAF (Conform ordin ANAF nr.936/2020, publicat in M.Of. nr.325/2020.) sau încarcă-l direct aici, folosind câmpul din partea dreaptă a paginii.

Cum mai poți trimite:

  • ​prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire;
  • îl depui direct la registratura administrației financiare de care aparții (aici ai lista administrațiilor);
  • folosești serviciul online ANAF, Spatiul Privat Virtual, disponibil aici.

INTREBARI FRECVENTE despre 3,5%

Cat ma costa sa directionez 3.5%? Nu va costa nimic. 2% sau 3,5% nu este o donaţie şi nu implică niciun fel de cost pentru dumneavoastră : banii pe care alegeţi să îi orientaţi către un ONG ar reveni oricum statului. Altfel spus, sunt bani pe care ii platiti oricum, insa acum aveti posibilitatea de a decide catre cine se duc.

De ce sa directionez 3.5%? Pentru ca este modul cel mai simplu in care puteti sustine o organizatie sau o cauza in care credeti. Puteti face un gest nobil, de responsabilitate sociala, fara a cheltui nimic.

De unde pot face rost de formular? Puteti downloada Formularul 230 de aici.

De ce date am nevoie? Pe langa datele personale, aveti nevoie sa stiti numele organizatiei catre care doriti sa directionati 3,5% din impozitul pe venit, codul de identificare fiscala al acesteia (codul fiscal), precum si banca si contul bancar al organizatiei, in format IBAN. Toate aceste date sunt deja completate pentru dvs in formularele de pe siteul nostru.

Stiu ca directionarea a 3,5% este un procedeu greoi si birocratic, este adevarat?

Doar la prima vedere. Noi am incercat sa facem lucrurile mai usoare pentru dumneavoastra: formularele pe care le puteti descarca de pe siteul nostru au deja completate datele asociatiei EliberARTE; dvs. nu trebuie decat sa completati cu propriile date.

Daca doriti totusi sa stiti adresa Administratiei de care apartineti prin domiciliul fiscal click aici (lista adreselor din Bucuresti)

Exista doua formulare; care e diferenta dintre ele si pe care trebuie sa il completez? Completati declaratia 230 daca veniturile dvs. provin exclusiv din salarii, si declaratia 200 daca ati obtinut in anul precedent si alte venituri decat salariile (de ex. chirii, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din profesii libere etc).

Ce suma trebuie sa trec in casuta „Suma – lei”? Daca nu cunoasteti suma exacta pe care o puteti directiona catre organizatia aleasa, lasati casuta libera, iar suma va fi calculata de Administratia Financiara.

Unde trimit formularul completat? In mod normal, formularele se depun personal sau se trimit prin posta la Administratia Financiara unde sunteti inregistrat (in functie de orasul/sectorul in care locuiti). Daca nu aveti timp sa va deplasati la Administratia Financiara, sau nu cunosteti adresa acestei institutii, noi va oferim posibilitatea sa vi le trimitem; nu trebuie decat sa le lasati la sala completate.

Ce documente mai trebuie sa trimit? Formularele 230 si 200 pot fi insotite de copii ale fiselor fiscale ale angajatului dar acest lucru NU este obligatoriu.

Pana cand pot sa depun formularul pt. cei 3,5% din impozit? Formularele completate se pot depune sau trimite prin posta la Administratia Financiara de care apartineti pana la data de 25 mai a anului curent. Daca alegeti sa le lasati la sala, va rugam s-o faceti pana marti 23 mai anul curent.

De ce sa aleg Asociatia EliberARTE? Pentru ca in noi stiti ca puteti avea incredere. In 7 ani de activitate si de proiecte de succes de care au beneficiat mii de persoane, eLIBERarte si-a construit o reputatie solida de organizatie transparenta si de incredere. De-a lungul anilor, am acumulat o experienta bogata atat ca promotori ai dansului, cat si ca organizator de evenimente culturale de succes.

 

Va multumim ca ne ajutati sa-i convigem pe romani sa danseze!!!