Tango – feminitate si seductie

tango-feminitate-si-seductieTango – feminitate si seductie

De curand povesteam unei prietene ca am inceput sa invat tango si dupa o scurta reactie de entuziasm a adaugat repede: dar nu e cam. . . imoral? I-am raspuns imediat ca nu si mi-a luat ceva timp sa-i explic ca, de fapt. . . vezi tu. . . (…)

Adevarul e ca de cand am dansat prima oara tango cu cineva, chiar de la acel moment de inceput cand habar nu aveam nici cum sa pasesc, nici cum sa tin un partener in brate, m-am indragostit lulea!

M-am indragostit asa de tare ca un timp m-am intrebat daca nu cumva sentimentele pentru sotul meu s-au fisurat pe ici pe colo.  Dar nu. Ele erau acolo frumoase si puternice, insa eu eram indragostita.  (…)

Ca orice dragoste la inceput, si dragostea pentru tango a fost cu ”nabadai”.  Mie imi placea de el, dar el imi cam rezista.  Nu se facea al meu decat atunci cand un leader mai experimentat dorea sa danseze cu mine.  Adica mai niciodata.  

Fireste, am apelat la trucuri feminine pentru a-l ademeni: m-am facut frumoasa, am zambit si m-am aratat prietenoasa.

 ”Marsav” ati spune? Nu.  Doar practic.  Numai Dumnezeu stie peste ce munti de timiditate treceam in acele momente.  In plus. . . experienta mi-a demonstrat ca am avut dreptate.

Asa, incet incet, tangoul a inceput sa se uite si in directia mea. (….) A trebuit sa reinvat sa iubesc tangoul si mai ales. . . sa nu ma tem de el. Aici a fost partea cea mai grea pentru mine.

Tangoul te poate invata multe.  Nu doar despre el, ci si despre tine.  De altfel, ca in orice relatie.  

Iti da prilejul sa recunosti si sa rezolvi probleme reale, mai vechi.  Acum e timpul! Nu poti dansa tango decat daca esti total prezent si daca esti in echilibru cu propria ta persoana.  A sta in axa nu e doar o pozitie fizica pe care o redescoperi (fiind, in fapt, o pozitie fireasca a corpului), ci si o atitudine: tot ceea ce facem, toate deciziile si comportamentul nostru pleaca spre exterior fara a ne afecta, insa, propriul echilibru.  

In plus, tangoul e de o sinceritate dezarmanta si, in acelasi timp, sensibil si receptiv. 

Tot ceea ce esti, toate sentimentele tale, atitudinea fata de viata, fata de sexul opus, in general, fata de ideea de a controla sau a fi flexibil in maniera de a actiona sau a gandi se reflecta in tango. Orice ezitare a unui barbat se simte.  Orice emotie a unei femei se transmite.  Orice act brutal al unui barbat este dezvaluit.  Orice atitudine rigido-feminista este dată la iveală.

(….) Iar in tango, imbratisarea face diferenta dintre un dansator foarte bun si dansatorul pe care l-ai prefera dintre oricare altii. In acea imbratisare minunata se regaseste toata umanitatea noastra, toata dorinta de a fi aproape de cei asemeni nouă, toată nevoia de tandrețe, de calm, de pace, de siguranță, de feminitate, de masculinitate, de susținere, de prietenie, de admirație și de respect pe care o căutăm zi de zi, în mod subtil, în cei pe care îi întâlnim. (…) Citeste tot articolul aici.

 

Vino la conferința / lecția gratuită să afli / experimentezi mai multe!