ikea-tango-popas-urban-miercuri

Proiecte eLIBERarte

Lecție gratuită de tango la IKEA Popas Urban

ikea-tango-popas-urban-miercuriMiercuri seară pe 22 martie de la 19.30 am învățat să dansăm tango la IKEA® POPAS URBAN!

Singuri sau cu partener am descoperit împreună un pic din magia tangoului. Doi instructori voluntari de la Asociatia ELIBERarte – Gilbert Iscu si Carla Tătaru v-au învățat și antrenat primii pași de tango argentinian.

De ce TANGO argentinian?

  • Te relaxezi mental in timp ce faci miscare (dans)
  • Petreci timp cu prietenii si cunosti oameni noi
  • Socializezi, asculti muzica de calitate si iesi seara in oras
  • Practici un hobby placut care iti da incredere in tine
  • Domnii devin mai protectori, mai curajosi mai atenti si mai siguri pe ei
  • Doamnele devin mai increzatoare si empatice, mai feminine, mai sexy
  • Tangoul stimuleaza creativitatea, improvizatia si comunicarea non-verbala

Mai multe informatii la 0721284428. Înscrie-te si tu pentru următoarea conferință și lecție introductivă aici.

Invitație la Tango – Conferința Tango Artă Urbană

Vineri seară pe 24 martie de la 19.30 ne-am reîntălnit pe Calea Victoriei la IKEA® POPAS URBAN! Eveniment cu accest GRATUIT! 

Vino să faci cunoștință cu dansul și muzica de tango argentinian și cu întreg fenomenul de tango din România și din lume!

Invitat special: Daniel Măndiță – profesor și maestru de tango, coregraf și realizator de spectacole de tango. Alături de el sunt dansatorii și instructorii de la Clubul TangoTangenT, cea mai longevivă și mai activă școală de tango din România.

♦︎ Facem cunoștință cu tangoul argentinian ♦︎ 
♦︎ Muzica: tango, vals, milonga ♦︎ Tangoul argentinian și Europa ♦︎
♦︎ Tangoul astăzi în România și în lume ♦︎
♦︎ Câțiva pași de tango ♦︎ Experiența de tango ♦︎
♦︎ Unde învățăm tango și unde dansăm tango ♦︎

Vino să afli unde poți învăța și unde poți dansa tango în România, în europa și în lume.
Atenție! Locurile sunt limitate! info la 0721284428

 

 

proiecte-asociatia-eliberarte

Asociatia eLIBERarte aduce tangoul aproape de tine prin proiecte îndrăznețe și creative

1. Organizația Eliberarte încurajează și stimulează creativitatea în artele conexe cu tangoul argentinian (dans, muzică, poezie, artă plastică și design vestimentar). Creativitatea este forța motrice care a condus la popularizarea tangoului în întreaga lume și este în continuare motorul prin care tangoul continuă să se dezvolte și să se răspândească. La fel ca și tangoul, Eliberarte se bazează pe stimularea creativității tuturor membrilor săi prin metode de predare care stimulează creativitatea (școala TangoTangenT) și proiecte surprinzătoare și tangente (Street Delivery).

2. Eliberarte recunoaște cultura de tango ca fiind bazată pe improvizație artistică personală și directă fără standarde limitative, forme fixe sau oficiale federative și/sau competiționale. Considerăm că tangoul argentinian este o formă de artă care a crescut din spiritul de improvizație al muzicienilor și dansatorilor. Același spirit artistic continuă în prezent să susțină dansul și muzica de tango. Eliberarte consideră că spiritul de improvizație din tango trebuie încurajat și pus în valoare atât la nivelul dansului cât și la nivelul proiectelor în care se implică (dans pe stiluri de muzică alta decât tango, demonstrații ne-coregrafiate).

3. Tangoul argentinian a încorporat forme coregrafice și muzicale și a fost mereu deschis și (re-)schimbat de influențe exterioare (eg. jazz, rock-n-roll, balet, dansuri populare, muzică clasică etc). Credem că tangoul a fost mereu deschis spre nou și că el creează constant conexiuni cu alte forme de expresie artistică. Eliberarte susține proiecte în care tangoul argentinian interacționează creativ cu alte forme de artă (eg. teatru-dans, film artistic și documentar, jazz, muzică clasica etc). Deschiderea spre nou este un concept cheie în Eliberarte; atât prin prezența în proiecte de teatru dans (Un Tango Mas) cât și prin prezența în proiecte de promovare de social awareness (One Billion Rising).

4. Tangoul argentinian este bazat pe o cultură tradițională apărută în America de sud, în Argentina și Uruguay.  Cultura de tango este profund acorată în tradiții apărute spontan ca dinamică socială a culturii de tango. Eliberarte susține și promovează cultivarea și studierea valorilor tradiționale din tango care susțin și explică intenția artistică din muzica și dansul de tango. Fundamentarea și ancorarea profundă în rădăcinile tangoului sunt susținute de Eliberarte prin promovarea maeștrilor de tango invitați (Pablo Veron, Aoniken Quiroga etc). Entuziasmul prin care Eliberarte se conduce după aceste valori o recomandă ca un partener solid, creativ, deschis la nou și ancorat în realitatea culturii de tango argentinian.

“Tango Artă Urbană” la ONGFest

Gala “Dancelebration” de Ziua Internationala a Dansului

“Februarie de tango” la Seneca Anticafe by eLIBERarte

“Festivalul de muzică clasică la Metrou” – Tango Flashmob

Festivalul Jazz Manouche – “Nopti albe de acordeon” cu Emy Drăgoi

“O calatorie in istoria tangoului” – concert Mariano Castro si Analia Selis

Tango Social Club Bacău – club și asociație de tango din Bacău

Festivalul de artă urbană “Street Delivery”

“Balul anual de tango argentinian” – 11 ediții din 2006 in 2016