Conferința lunară Tango Artă Urbană

Pe 14 mai voluntarii Asociației eLIBERarte au susținut Conferința Tango Arta Urbana

Duminică, pe 14 mai de la ora 18.00 – am descoperit impreună tangoul din filme.  Alaturi de Daniel Mandita am trecut prin cateva din scenele esentiale de tango din filme si an reusit sa vedem cum a fost reprezentat tangoul de-a lungul anilor pe marele ecran. Am făcut cunoștință cu dansul și muzica de tango argentinian și cu întreg fenomenul de tango din România și din lume! Intrarea a fost liberă.

Frumusetea si fascinatia tangoului sunt, paradoxal, cauzele pentru care tangoul a fost, din pacate adesea, stangaci reprezentat in filme.  Ce a contribuit la asta?  Care au fost primele reprezentari ale tangoului in film?  Si cum s-a ajuns la ele si ce a aparut dupa ele?

Exista insa filme-cult pentru dansatorul de tango considerate adevarate perle si adesea lectii despre felul in care este perceput tangoul a ajuns in fie perceput in lume.  Care sunt filmele de tango iubite de dansatori?  Si care sunt motivele pentru aceasta dragoste?

Invitat special: Daniel Măndiță – profesor și maestru de tango, coregraf și realizator de spectacole de tango. Alături de el sunt dansatorii și instructorii de la Clubul TangoTangenT, cea mai longevivă și mai activă școală de tango din România.

Info la 0721284428

Inscrierile s-au facut aici: https://goo.gl/2svAxP 

De ce TANGO argentinian? Vino la conferință și vei afla!

Un joc seducător și îndrăzneț…

Am mai descoperit un spatiu de gratie, prezenta si simtire. Tango – un joc seducator si indraznet! In tango am intalnit linistea si emotia, exaltarea si abandonul, altfel decat mi-as fi inchipuit vreodata ca e posibil.
Unicitatea fiecarui cuplu, frumusetea pantofilor de dans, siluete de toate formele, atatea modalitati minunate de expresie! Tango – te scoate din anonimatul in care te invarti, fara vreo posibilitate de intoarcere, doar abandon, simtire si autenticitate.

Tango – un mod subtil de a-ti aduna fiinta pentru bucuria reintalnirii cu tine insuti si a impartasirii cu partenerul de dans. Fara reguli, doar simtire – cum spune un avid participant la petrecerile unde se danseaza tango, numite Milongas. In aparenta miscari simple, necesita ani de practica, dedicatie, supunere ritmului, insa si prezenta, golirea mintii de tabu-uri si temeri.

In tango te regasesti si te pierzi cu fiecare miscare, cu fiecare nota muzicala. Este meditatie in miscare. Aduce sanatatea trupului, mintii si a spiritului. Si, o data ce ai descoperit ca iti aduce atata bucurie, vei decide cu siguranta sa faci din asta un obicei bun.

Claudia DămocThe center of the universe is everywhere